CHARITY PROGRAMME by UiTM

Assalamualaikum.....


hye uolss!!.... base on title ats tu smua mst da boley agak kn topik apa iolss nk kongsi  harini.. heee.. dipendekkan cerita, hari ney iolss menghadiri satu program kebajikan yg dianjurkan oleh pihak UiTM yakni dinamakan Program Seerat Kasih dimana dihadiri oleh tetamu jemputan iaitu Datin Sri Asiah Bt Hj Asmuni merangkap isteri kepada Menteri Besar Perlis. Turut bersama Rektor UiTM (Rektornya x nmpak so wakil jela dtg) juga pelatih-pelatih PDKN serta mahasiswa & mahasiswi UiTM sekalian alam (barang siapa yg wajib amek modul 4 tu ha)..

Program kebajikan kali ini adalah bersama-sama golongan OKU(Org Kurg Upaya).. kt sini kita x pggil OKU tp, PDK iaitu stand for 
Pemulihan Dalam Komuniti if i not mistaken la..
Byk moral eden dpt hari ney...  enjoy, sedey, bersyukur.. 
stiap satu ney bersebab... enjoy dpt kongsi keseronokan bersama golongan istimewa ney.. boley nampak betapa happynya mereka dgn program ney.. tp sedey juga tgk ada certain2 golongan ney.. xtahu nk crita cmner..mksd nya stiap dr mereka mempunyai kelebihan dan kelemahan tertentu.. keupayaan golongan adakalanya terbatas.. hopefully, moga mereka, keluarga mereka tabah dgn semua ini.. mungkin ini semua ujian dari Allah... aku sniri fhm bagaimana susah payah menjaga golongan ney disebabkan aku jgk ada adik-bradik dr kalangan ney.. kesabaran yg tggi sgt diperlukan.. mungkin ini Ujian dr Allah kpd hambanya.. stiap kejadian ada hikmah tersendiri rite? bersyukur? bersyukur sbb di Malaysia ney byk pusat2 kebajikan.. bayangkn kalu xda pusat2 mcm ney?? *bayangkaaaaannnnnnn! 
selain itu, besyukur kita dikurniakan anggota badan, kewarasan akal, fizikal, mental yg lengkap. Semoga semua ini dapat memberikan manfaat kepada kita dlm melaksanakan ibadat dgn sempurna... *terdetik dek hati adakah sempurna ibadahku sebagaimana sesempurnanya ciptaan Allah S.W.T ini?? :(
nevermind.. kita smbg lg..







 hari ney stiap student dibahagikan mengikut group.. jeng2 aku dpt group merah, so merah mak ngah la aku hari ney kn :) ..
yg berbaju oren sume golongan PDK..

jum terjah!

''Seerat Kasih :)''



Senamrobik baq hg..


group pupel :)



bersama-sama mek2 kelate..hee






                           wif si cantik Aen n Yani                       wif adek cumel



adik Aina....      


acara sukaneka bersama PDK... 





hepinya dea kn :)





     peace! ;)



    Acu n adek :)



    adek ney sgt hyperactive- wif jehan misekin




    ^^




mereka sgt awesome!









    Ok.. done for today^^Y
tp agak terkilan utk hari ini ialah muka aku kna ciuman charlieeee mlm  smlm!!!! ='( arghhhhhhh.. g je sume pakat tnya.. ''eh, muka knape?''
huhu... naseb bdn la.. Tp, xpela tmbah corak sikit kt muka kn..*think +ve konon!..

heeyyyyy charlie marlie, sekali lg ak nmpak kau, aku tembak pakai snapang gajah ok!!! grrrrrrrrrr!!
hhmmmmm...


akhir kata..

masih ada insan lain di dunia ini yg memerlukan perhatian kita..
buka mata dan selami dunia mereka..


^^Y


Assalamualaikum....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Aen Aisyah said...

untungla sempat amek banyak pic.. anyway, thanx a lot ye pic ain ade skali.. hehe =D

Siti Fuzaie said...

hehe.. smpat jugak amek pic td... most welkem ain :)

Post a Comment

 
Hakciptaterterterpelihara merpatiputehh.blogspot.com