'SAHABAT BARU'


.........................................................................................................................................................................................................................

Assalamualaikum…..


Haii new sem! Lebiuuuu!… haha…gediks..penampo nak?? haha..
Ok..Harini  trasa nk menghupdate belog..
kdg timbul kdg tenggelam kt sini kn..
almaklum sekadar menggunakan belog ini utk berkongsi kisah, luah perasaan or tekanan dgn cara yg sihat dan sebab itu terkandungnya ‘kdg2’.. hehe ^^…
hamba disini baru habis cuti sem habaq tuan hamba.. 1 bulan lebey lamanya.. heaven sgt rasa… dan perasaan UiTM dihatiku ku pun kian menghilang.. tp apakan daya, perjuangan harus diteruskn.. dan bermulalah semester baru dgn sbjek2  yg berat..huhu.. 

Hariney hamba nk kongsi sebuah pengalaman dgn tuan puan.. pengalaman bergigi besiii.. heee.. kalu nk tahu info boley je tnya en googgle kn tp eden disini nk kongsi pengalaman.. xboley beli pun dr kedai mak bedah mahupun mydin.. wahh gitu..
sebenarnya da lama psg niat nk bergigi besi ney since umo 21 lg.. nk g register kt gov.. tp da telebey umo.. so nk tanak kna bt kt klinik swasta.. sobss~  time cuti sem ney jela smpat nk bt pun.. so awal tahun haritu lari kejap g psg..hehe..

jeng2..
.
.
.
.
.
.
.
.



           Tujuan??

tujuan buat? hmmm..Ada sbb2 tertentu sbnrnya and bukanlah disebabkan faktor kecantikan semata-mata..  ekceli gg hamba agak jrg dan mungkin sbb ney diri terasa sgtlah rndah seperti cendawan ketot di tgh-tgh hutan belantara… *tanak hurai pnjang2.. titik.. 


             Sakit tak??

Soalan ney pemes! Mcm kes hamba ney xde sakit sgt sbb x perlu cabut gg ats bawah (4btg).. just psg trus je en besi tu… tp bg barang siapa yg tidak tersusun giginya tu selalunya kna la cabut dlu.. ngerriiiii!! Alhamdulillah terlepas.. heeee… time psg memg x sakit lgsung.. tp time balik rumah slow2 dtg sakitnya…  then mggu pertama tu cik bibir akan bengkak sedikit sbb cik mulut bertemu kwn baru (en besi).. so x setuju hangin..bengkak la cik bibir..  .. lalu hamba yg menjadi mangsa.. selalunya sakit dlm seminggu gitu je.. kalu x boley mkn bnda keras, mkn bubur jela.. tp hamba ney sbg pencinta makanan yg x dpt dibentuk kecintaannya terhadap makanan, so hari kedua da mkn nasi.. ekekeke ^^.. ha nmpak tak eden punya gigih? ;)! Yeahhh gigih.. itu yg kita mahu…^^ hehe.. tp kalau korg2 di luar sna nk psg better ikut advice dokter ea.. jgn jd mcm eden ha.. ketegaq org kedah ckp... huhu.. hard foods such as nuts, icecream, popcorn and sewaktunya dgnnya better avoid... heeee... dgr tu! grrrrr... one more thing make sure ur teeth always clean.. brush ur teeth every morning, nite and after ur meal... ok tempoh? Tmpoh dlm 1tahun- 2 tahun kalau tak tinggal monthly treatment la..

   
              Kos??

Kos dlm 4k mcm tu.. temasuk x-ray,acuan gg bagai dlm rm4200 gitu… ok, eden bt di Klinik Orthodentik di Permatang Pauh Penang.. setelah penat survey klinik ney menjadi pilihan hati.. service ok, best! *promote* tak hamek untung pun wei.. hehe. Tp kalu nk bt, nasihat hamba survey btol2 yer takut ada cas tersembunyi.. kang x pasal melarat ke 5 or 6k T.T


  Malu tak??

Hahaha.. nk malu watpe… bkn wat jenayah pun kn..  tp kna bahan jugak la ngn memb2.. masuk sem baru lg kna bahan T.T  ada yg gelak ngekek2.. agaknya buruk sgt nengok eden pkai ha.. *memg buruk* haha…

Ok itu sj utk tatapan kali ini… tak perlu la gbr sebelum selepas.. buruk ja dua-dua..kbai..hehe


 Assalamualaikum… :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Syazwani Mansor said...

untung la gigi besi...awok ttp comelllll..

Siti Fuzaie said...

heeeee...awok lg cumey my dear! <3

Post a Comment

 
Hakciptaterterterpelihara merpatiputehh.blogspot.com